top of page

איך לבנות מגשי אירוח שמתאימים לפעילות במשרד?

גם ביום העבודה העמוס, יש רגעים שבהם אפשר לעצור, לנשום וליהנות מאווירה קלילה ונינוחה. מפגשי צוות, ישיבות בוקר וימי הולדת לעובדים, יכולים להוציא את כולם מהשגרה ולהפוך לרגע מהנה, מחבר, שמפחית את המתח ומעלה רעיונות ושיתופי פעולה. אחת הדרכים לשדרג את הרגעים הללו הוא לדאוג לכיבוד מפנק, שכולם ישמחו לדבר עליו.

״כשהאוכל טוב, כולם זוכרים אותו״ אומרים עפרה ויניב, הזוג שנמצא מאחורי חברת "ארטייסט". לפני כחמש עשרה שנים החליטו השניים שהגיע הזמן לשנות את הדרך בה אנחנו מתייחסים לאוכל באירועים הקטנים. ממפגשים משפחתיים ועד ישיבות וימי הולדת במקום העבודה, "ארטייסט" מציעה מגשי אירוח מעוצבים, מביאה טעמים יוצאי דופן ויוצרת חוויה שנשארת בזיכרון.

מגשי אירוח מעוצבים.jpg

מגשי אירוח שמתאימים לפעילות במשרד

מגשי אירוח הם הדרך המושלמת להציע כיבוד לכל פעילות במשרד. קל להגיש אותם, הפינוי מהיר ובין לבין העובדים והמשתתפים יכולים ליהנות מאסתטיקה וטעם. את הטיפים הבאים קיבלנו מחברת ארטייסט וזאת כדי לעזור לכם לבנות את מגשי האירוח שיתאימו לכל אירוע במשרד, מיום הולדת לאחד העובדים ועד ישיבה חשובה של ההנהלה.

נוחות לצד אסתטיקה וטעם

הבסיס לכל מגש אירוח מוצלח הוא ההבנה של האירוע. ברוב המשרדים אין מקום לפתוח שולחן גדול ואף אחד לא רוצה להסתבך עם תהליך מורכב של צלחות. במקום, יש לחשוב על נגישות, ניקיון ולהביא בחשבון שבמקרים מסוימים אנשים אפילו ירצו לאכול בעמידה.

בחירה במנות ביס, קטנות וטעימות, היא הבחירה המושלמת. מקישים ועד כריכונים אלגנטיים, קציצות ירק ומאפי בצק עלים, כל אלו טעימים ונוחים מבחינת הגישה אליהם. יניב, שף החברה מתאר זאת בצורה הבאה: ״במשרד הכול צריך להיות חכם, נקי וטעים ובו בזמן להיראות טבעי ולא מתאמץ.״

צבע, גיוון ודיוק

״ישנן אינספור דרכים להגיש כיבוד במשרד וכדי לעשות את הבחירה הנכונה כדאי לתת לשלוש מילים להוביל: צבע, גיוון ודיוק.״ אומרת עפרה. הצבעים הם אלו שמעוררים את התיאבון ומביאים את השמחה לשולחן ואלו יכולים לבוא לידי ביטוי בירקות, גבינות ופירות.

לצד הצבעוניות יש להציע גם גיוון שיתבטא במספר מנות וכן התחשבות בכולם עם אפשרויות טבעוניות וללא גלוטן. ״ההמלצה היא לוודא שכל אחד יוכל לבחור לעצמו לפחות שתי מנות שונות וקינוח אהוב, להציע מגוון, אך לא להביא את כל התפריט.״ בנוסף חשוב להקפיד על איזון טעמים, בין מלוח, חמוץ, קרמי ומתוק כך שכל ביס יהיה מדויק.

פחות התעסקות, יותר זמן לשיחה

ככל שהמשתתפים באירוע (העובדים, האורחים או כל אחד אחר) יכולים לנוע בחופשיות, כך יש יותר זמן לשיחה ולמפגש אמיתי. במקום להתעסק בהגשה, ניקיון ופינוי, יש לחשוב על הגשה נוחה שמאפשרת מינימליזם בכל הקשור לכלים ועל מנות מזמינות ואסתטיות.

המגשים של ארטייסט מגיעים ״מוכנים״ כשכל שנדרש הוא להניח אותם על השולחן המיועד. המנות הקטנות מתאימות לאכילה ״תוך כדי״ פעולה אחרת כשמעבר לטעם המשובח ההרגשה היא של קלילות. מגשי אירוח הם הרבה מעבר למנה אחת או אחרת, הם יכולים לקבוע את האווירה ולהפוך כל מפגש לאירוע שזוכרים אותו.

חשיבה על הפרטים הקטנים

הפרטים הקטנים יכולים לעשות הבדל גדול בכל הקשור לחוויית האירוח וכן, גם כשישנה פעילות במשרד מדובר באירוח. סביבה אסתטית משנה את האווירה מיד ואפשר ליצור אותה במספר פעולות קטנות. כדאי מאד לחשוב על אזור ההגשה, לשים מפה על השולחן, להניח שתייה באזור, כוסות, צלחות ואפילו פח אשפה בקרבה כך שלא יתאספו צלחות ולכלוך.

בהתאם לסוג האירוח כדאי לחשוב על הוספת צבעים שיכולים להתבצע על ידי הנחת זר פרחים, נרות או בלונים. את כל אלו ישלימו מגשי האירוח שמביאים איזון ואלגנטיות.

סיכום מתוק

מגשי אירוח יכולים לכלול שלל מנות טעימות, כולל מאפים, סלטים, ירקות חתוכים, לחמים טריים, ממרחים ורבים אחרים. בהזמנת המגשים יש לחשוב על כמות שמתאימה למספר המשתתפים בפעילות, על מגוון ולא לשכוח לסיים את החוויה בטעם מתוק.

מגשי קינוחים מוסיפים לנראות של הפעילות ומוציאים את כולם בתחושה מרוממת. בין הקינוחים האישיים אפשר לבחור בפטיפורים, מוסים שמוגשים בכוסות, עוגיות ומאפי בוקר מתוקים. כל אלו משאירים רושם נהדר ומשדרגים את האנרגיה שבסוף המפגש. כל הקינוחים יכולים להיות נוחים להגשה, קל לקחת אותם ביד או בצלוחית, הם מרשימים מבחינה אסתטית ובטעמים.

חזרה לטיפים

bottom of page